Recepten

Geroosterde boontjes met een friszure mayonaise dressing | Libanese keuken

Geroosterde boontjes met een friszure mayonaise dressing | Libanese keuken

INGREDIËNTEN

  • 500 gram boontjes / 2 pakjes henri coverts

  • 2 tenen knoflook, vers en stevig

  • 1 citroen & 1 limoen

  • 6 eetlepels olijflie

  • Grof zeezout & zwarte peper naar smaak

  • 4 eetlepels volle romige mayonaisE

  • BEREIDING
  • Blancheer de boontjes voor 2 tot 3 minuten (ze mogen een beetje bite nog hebben)
  • Laat ze uitlekken totdat ze droog zijn, verwarm de oven voor op 200 graden
  • Leg ze in een bakblik, gooi er een flinke scheut olijfolie over, een beetje grof zeezout en zwarte peper en meng vervolgens door elkaar
  • Schuif ze in de oven voor 10-15 minuten, hou ze in de gaten dat ze niet verbranden, ze mogen wel een knapperige bite hebben
  • Mix in de tussentijd in een kommetje de mayonaise, grof zeezout, zwarte peper, olijfolie, citroensap, limoensap, 2 teentjes vers geperste knoflook samen door elkaar heen, het mag een beetje een sausachtige dressing zijn. 
  • Als de boontjes klaar zijn, besprenkel de saus eroverheen en smullen maar!

    Eet smakelijk!
Gerelateerde artikelen