Recepten
Geroosterde boontjes met een friszure mayonaise dressing | Libanese keuken
INGREDIËNTEN
-
500 gram boontjes / 2 pakjes henri coverts
-
2 tenen knoflook, vers en stevig
-
1 citroen & 1 limoen
-
6 eetlepels olijflie
-
Grof zeezout & zwarte peper naar smaak
-
4 eetlepels volle romige mayonaisE
- BEREIDING
- Blancheer de boontjes voor 2 tot 3 minuten (ze mogen een beetje bite nog hebben)
- Laat ze uitlekken totdat ze droog zijn, verwarm de oven voor op 200 graden
- Leg ze in een bakblik, gooi er een flinke scheut olijfolie over, een beetje grof zeezout en zwarte peper en meng vervolgens door elkaar
- Schuif ze in de oven voor 10-15 minuten, hou ze in de gaten dat ze niet verbranden, ze mogen wel een knapperige bite hebben
- Mix in de tussentijd in een kommetje de mayonaise, grof zeezout, zwarte peper, olijfolie, citroensap, limoensap, 2 teentjes vers geperste knoflook samen door elkaar heen, het mag een beetje een sausachtige dressing zijn.
- Als de boontjes klaar zijn, besprenkel de saus eroverheen en smullen maar!
Eet smakelijk!
Gerelateerde artikelen